Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

AMBERJACK IN CRAZY WATER (A recipe inspirated from the famous chef Gennaro Contaldo)






























ΥΛΙΚΑ

  • * Μαγιάτικο(μαλαμίδι) 800γρ. μέγιστο βάρος 
  • Αλατι 
  • Πιπερι τριμμενο
  • Εξτρα Παρθενο Ελαιολαδο
  • 2 πιπεριες chili 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Τοματίνια
  • Μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα αγκάθια απο την ράχη του ψαριού , και κόβουμε την μίση ουρά με ένα ψαλίδι...
Καθαρίζουμε τα λέπια ,  την καρκάσα και τα εντόσθια και αλατίζουμε το ψάρι.
Στο τηγάνι βαζούμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθετουμε το ψάρι. 
Κόβουμε το σκόρδο με το chili καρέ και τα προσθέτουμε  καθώς γυρίζουμε το ψάρι μας.
Έπειτα κόβουμε στην μέση τα τοματίνια μας και τα προσθέτουμε και αυτά να σωταριστούν μαζί με τα υπόλοιπα . Βαζουμε λίγο νερό σκεπάζουμε το τηγάνι μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 2' περίπου , ετοιμάζουμε το μαιντανό  χωρίς να το ψιλοκόψουμε και το προσθέτουμε και αυτό για περίπου 2' ..και το ψάρι μας είναι έτοιμο!
*μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά είδη ψαριού όπως Μπαρμπούνια - Τσιπούρα - Λαβράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

thnx 4 your comments!!!
Ευχαριστώ για το σχόλιο!!!
keep cooking