Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κρέπες με σοκολάτα , μπανάνα και μπισκότο - Pancakes with chocolate , banana & oreo bisquits

Οι κρέπες είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα  το οποίο μας συντροφεύει τα πρωινά και όχι μόνο.. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω γλυκές κρέπες με μερέντα μπανάνα και μπισκότο.Η κρέπα σαν βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σάν  πρωινό ,δεκατιανό σνάκ αλλά και σάν κυρίως γεύμα (οι γνωστές αλμυρές κρέπες - φλορεντίν, κανελόνια , κτλπ.)



Είναι σίγουρα μία λαχταριστή λιχουδιά γιά τα "παιδιά" όλων των ηλικιών!! 
Η συνταγή της ζύμης  που έφτιαξά είναι η βασική και είναι γρήγορη ,πανεύκολη και πιστεύω ότι ακολουθόντας την σωστή διαδικασία θα αποφύγουμε τυχόν κολλήματα στο τηγάνι με αποτέλεσμα οι κρέπες μας καταστρέφονται ή να καίγονται. 

Χρησιμοποίησα τα εξής υλικά :

Για την Ζύμη :                                                             

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια 
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. κονιάκ η λικέρ*

Για τήν επίστρωση χρησιμοποίησα Nutela , μπισκότα Oreo και μπανάνες 

Εκτέλεση
Ξεκινώντας με την παρασκεύη της ζύμης , σε ένα bowl χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το fouet 
Σε ένα άλλο bowl κοσκινίζουμε το αλεύρι(για πιό βελούδινη υφή) προσθέτουμε την ζάχαρη το αλάτι την βανίλια το βούτυρο, το κονιάκ ή το λικέρ* προαιρετικά και τα χτυπημένα αυγά και μόλις αναδευθούν καλά προσθέτουμε σιγά σιγά (κορδόνι) και το γάλα μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Σε ένα μέτριο  αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ώστε να λιπανθεί καλά και με την βοήθεια της κουτάλας βάζουμε λίγο απο το μείγμα μας και με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη μας στο τηγάνι.Περιμένουμε και μόλις ψηθεί απο την μία μεριά , αναποδογυρίζουμε με μία κίνηση του τηγανιού ή αν δεν μπορούμε , με μία σπάτουλα λεπτή πλαστικιά ,Λίγο πρίν ψηθεί απλώνουμε την nutela παντού τις μπανάνες και τα μπισκότα και έπειτα σερβίρουμε  στο πιάτο(εάν θέλουμε με την βοήθεια ενός στρόγγυλου τσερκιού κόβουμε τις κρέπες μας και σερβίρουμε σε πυργάκια).
Ο χρόνος προετοιμασίας ζύμης είναι στα 5΄ ενώ ο χρόνος ψησίματος στα 2' .. Καλή επιτυχία!!!

tips

Θεώρησα καλό σε αυτη τη συνταγή να μήν προβάλω τον θερμιδομετρητή γιατι σίγουρα θα χτυπούσε κόκκινο!!Οπότε όποιος ακολουθεί διατροφή χαμηλή σε θερμίδες κτλπ να προσέχει :)









Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Μαρμελάδα Πορτοκάλι - Orange Marmalade


Τί πιό ωραίο απο το να φτιάχνεις την δικιά σου σπιτική μαρμελάδα , και να σε συντροφεύει η γλύκα της σε κάθε πρωινό γεύμα ; 
Ίσως αυτή είναι η πιό απλή και πιό νόστιμη συνταγή μαρμελάδας με πορτοκάλι που έχω κάνει . Ο βαθμός δυσκολίας αυτής της συντάγης είναι πολυ εύκολος και γενικά η εκτέλεση είναι ευχάριστη και καθόλου χρονοβόρα καθώς για την παρασκευή της χρειάζεστε μόνο 30' ...



ΥΛΙΚΑ 
1 κ. Πορτοκάλια ώριμα
650 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1 ξυλ. κανέλας(προεραιτικά)
Βαζάκια

*Μπορούμε να αρωματίσουμε την μαρμελάδα μας με οποιοδήποτε αρωματικό της αρεσκείας μας όπως κονιάκ , κανέλα , λικέρ κτλπ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια (κρατάμε την σάρκα και περίπου το 1/3 από τις φλούδες ) κατόπιν βάζουμε σε μία πλασωτέ κατσαρόλα να βράσει το νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει τοποθετούμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε εως ότου μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με το πηρούνι (περίπου 10΄).
Μόλις ζεματιστούν τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σινουά αφαιρώντας και πιθανά κουκούτσια . 
Περιμένουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να χυλώσουν.Μόλις πολτοποιηθούν τα ζυγίζουμε και τα προσθετουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
(Για 800γρ. πολτό χρειαζόμαστε 650γρ. ζάχαρης ) Ανακατεύουμε κ αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20' .Μόλις αρχιζει και σιγοβράζει (κοχλάζοντας) Προσθέτουμε και το εκχύλισμα της βανίλιας ή την κανέλα ή και τα δύο , ανάλογα με το τί αρωματισμό θέλουμε να δώσουμε.Μόλις πήξει και ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας με την βοήθεια ενός χωνιού , γεμίζουμε τα βαζάκια μας , τα σφραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα . Για την αποβολή ανεπιθύμητου αέρα μέσα στο βάζο.

Μετά το πρώτο άνοιγμα  ενός βάζου , η μαρμελάδα θα πρέπει να καταναλώθεί εντός 10-12 ημερών , και η διατήρηση της θα γίνεται στο ψυγείο. 

tip's : Τα βαζάκια θα πρέπει να αποστειρωθούν στο φούρνο για λίγα λεπτά 




Ενοείται πώς η μαρμελάδα μας δεν τρώγεται μόνη της καθώς χρειάζεται και την συνοδεία της ... ψωμί , γιούρτι , φρυγανιές ...













Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

It's Barbeque time

Προσπαθούμε να περνάμε σ'αυτές τις γιορτινές ημέρες ευχάριστα καθώς το μπάρμπεκιου  δέν είναι μόνο ένας ακόμη τρόπος μαγειρέματος , αλλά και διασκέδασης !


Η πιό χρήσιμη συμβουλή που μπορώ να σας δόσω για να δημιουργήσετε ένα αξέχαστο μπάρμπεκιου πέρα απο τα μαγειρικά του μέρη , δέν είναι άλλη απο την συντροφιά μιάς παρέας καλών  σας φίλων καί την συνοδεία καλού κρασιού καί τσίπουρου φυσικά.... 


Ένα ακόμη συμαντικό tip που πέζει ρόλο είναι και ή επιλογή της κατάλληλης πρώτης ύλης για το ψήσιμο στην σχάρα καθώς θα πρέπει να γίνει σωστά η επιλογή στην γκάμα των κρεάτων ή των θαλασσινών.


Οδηγίες γιά την επιτυχία του BBQ :
Δέν πρέπει να παραλήψουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος καί στο μαρινάρισμα του κρέατος πρίν το ψήσουμε ανάλογα το είδος . Άλλη μαρινάδα θα φτιάξουμε για το χοιρινό , άλλη για τα πουλερικά ,καί άλλη για το αρνί και το μοσχάρι!
 Στο συγκεκριμένο bbq για τις μπριζόλες - πανσέτες σουβλάκια χρησιμοποίησα την ίδια μαρινάδα :

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού 
ρίγανη
χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι (κλαδί)
σκόρδο

Χρόνος ψησίματος :

Για τίς χοιρινές μπριζόλες για ένα καλό ψήσιμο θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά απο κάθε μεριά ενώ για ένα μέτριο ψήσιμο περίπου 5-6 λεπτά απο κάθε μεριά.

Για τα λουκάνικα θα μάς πάρει περίπου 15 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους 

Για τίς πανσέτες κ παιδάκια θα πρέπει να έχει σκεπαστεί η φωτιά κ να μήν είναι τοσο έντονή γιατί λόγω του πάχους των και του λίπους υπάρχει πιθανότητα να μας καούνε

Για τα λουκάνικα θα μάς πάρει περίπου 15 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους 

*Αλατίζουμε πάντα προς το τέλος  του ψησίματος και ραντίζουμε με το κλαδί του θυμαριού επαναλαμβάνοντας  ξανά μέχρι να είναι έτοιμα .



Βέβαια ένα μπάρμπεκιου με τόσες βαριές γεύσεις δεν μπορεί να φαγωθεί χωρίς την συνοδεία μιάς οποιαδήποτε  δροσερής σαλάτας η οποία θα παίξει συμαντικό ρόλο στο "σβήσιμο" των έντονων γεύσεων του κρέατος , οπότε διαλέγετε όποια σαλάτα σάς αρέσει , εγώ προτιμώ πάντα μια απλή ντοματοσαλάτα.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε και λαχανικά όπως πιπεριές , ντομάτες , κολοκύθια με την ίδια μαρινάδα . Θα αποτελέσουν ωραίο ορεκτικό και μεζεδάκι για το τσιπουρο :) στήν αναμονή των κρεάτων !



 Όσο πιο ευχάριστο και χαρούμενο είναι το κλίμα πιστέψτε με τόσο πιο εύγευστα και πετυχημένα θα βγαίνουν τα bbq σας!!
                                                          

Less healthy...more delicius










Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αγριογούρουνο κρασσάτο με καστανόμελο & πορτοκάλι - Winy wild boar with chestnut honey & orange

Ένα καθαρά χειμωνιάτικο αλλά και εορταστικό φαγητό με την δική του μοναδική προσωπικότητα με απαραίτητο συνδιασμό φυσικα ενός αντάξιου κρασιού...


Προετοιμασία :Απαραίτητο σε κάθε μέθοδο μαγειρέματος αγριογούρουνου είναι η αφαίρεση του αίματος του τοποθετόντας το σε ένα μπόλ με ξίδι και νερο για περίπου 4-5 ώρες , αλλά και το μαρινάρισμα.του.


 Για την μαρινάδα θα χρειαστούμε :

Νερό
Ξύδι απο κρασί
2 Κρεμμύδια 
Φύλλα δάφνης , 
3-4 γαρύφαλλα
1 ρίζα από σέλινο
Πιπέρι σπόροι
Άνηθο - Εστραγκόν
Λεμόνι - Ζάχαρη
Κόκκινο κρασί





Το αφήνουμε στη μαριναδα  μια ολόκληρη νύχτα  στο ψυγείο ώστε αναμειχθούν όλα τα αρώματα...
Μόλις μαριναριστεί δέν ξεπλένουμε το κρέας αλλά το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας .
Λόγω της σκληρώτητας του κρέατος που έχουν γενικά τα άγρια και δή τα αγριογούρουνα θα χρειαστεί να το σιγοβράσουμε για περίπου 30' ώστε να μαλακώσει λίγο.

 Υλικά :
2κ. αγριογούρουνο 
5 ξερά κρεμύδια 
2 κ.σ αλεύρι 
1 σκ. σκόρδο
1/5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγ. ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη
 φλιτζ. κρασί
1/5 φλιτ. κονιάκ
1 φλούδα πορτοκάλι
1/4 φλιτζ. μπαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. καστανόμελο
2 δαφνόφυλλα
πιππέρι -αλλάτι
3-4 κοκ. μπαχάρι 

Εκτέλεση :

Σε πλατυά κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια  για περίπου 10΄σε μέτρια φωτια και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σκόρδο.Αλευρώνουμε καλά ώστε να το ρουφήξει  το κρέας καλά το αλεύρι..Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρέας με το  υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Όσα κομμάτια ροδίζουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και όσα μείνουν  στο τέλος τα αφήνουμε κ  ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 3' - 4' . Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.Ζεματίζουμε κ ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες η απλά τις χαράζουμε σταυρωτά  και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε επίσης τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 2 ώρες , έως ότου να δέσει καλά η σάλτσα .Λίγο πρίν τελειώσουμε το βράσιμο αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι και προσέχουμε να μη αφιδατοθεί το φαγητο μας προσέχοντας το κ προσθέτοντας σταδιακά νερό .Συνοδεύουμε με πουρέ ή ψητές πατάτες και κρασι ελληνικο Merlot *


+ Το αγριογούρουνο είναι ενα φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά :
 Βιταμίνες Β. Μια μερίδα αγριογούρουνου σου παρέχει πάνω από το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης νιασίνης (μια βιταμίνη Β που μειώνει την κακή και αυξάνει την καλή χοληστερίνη), θειαμίνης και Β6 (δύο βιταμίνες που ενισχύουν τα επίπεδα της ενέργειάς σου). Το κρέας από αγριογούρουνο είναι επίσης πλούσιο σε ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.


100 γραμμάρια κρέατος αγριογούρουνου περιέχουν 304 θερμίδες και 15% πρωτεΐνες

*Σας προτείνω  απο Ελληνικά Merlot:
Ένα γλυκόπιοτο, με «τρυφερές» τανίνες το..Terra Leone Merlot / Κτήμα Παλυβού 
Καί επίσης ένα ακόμα καλοφτιαγμένο βελούδινο Μερλότ , Συμεωνίδη 

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μανιτάρια με σώς μπαλσάμικο - Mushrooms with Balsamic Sauce

Μανιτάρια Pleurotus Ostreatus ή Πλευρωτός ο Οστρεώδης

Είναι εκλεκτό εδώδιμο. Εύσαρκα, με υπέροχες κυματιστές αυλακώσεις στο κομμάτι εκείνο που «γέρνει» στη γη. Αντίθετα, η «ουράνια» πλευρά τους έχει βελούδινη υφή και ντελικάτο άρωμα. Τα τελευταία χρόνια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική κουζίνα και σερβίρονται κυρίως ψητά ή σε σούπες, αλλά ταιριάζουν πολύ και ως συνοδευτικά του κοτόπουλου, του χοιρινού και των θαλασσινών. Καλλιεργημένα πωλούνται σχεδόν παντού, σε πολύ καλές τιμές. Τα άγρια, ωστόσο, που φύονται σε όλη την Ελλάδα, έχουν πολύ ανώτερη γεύση και πλουσιότατη σάρκα. Στη Λέσβο ονομάζονται αρτύκια και στην Κρήτη αρτυκίτες και συχνά ένα και μόνο μανιτάρι μπορεί να υπερβεί τα τέσσερα κιλά!

Καλλιεργημένα  σέ μπλόκ αχύρου απο 100% φυσικά συστατικά.
Μπορούμε όλοι να καλλιεργήσουμε στο σπίτι μας τα δικά μας μανιτάρια  πολύ ευκολα και χωρίς κόπο αγοράζοντας μόνο το μπλόκ καλλιεργειας.Η ανάπτυξη τους γίνεται ταχύρυθμα σε συνθηκες υγρασίας απο 10 εώς 17 βαθμούς Κελσίου.Σε 10 με 20 μέρες η πρώτη καρποφορία είναι έτοιμη και έπειτα κάθε συγκομιδή γίνετε κάθε 10-15 μέρες.

Συνταγή:

Υλικα :
Για τα μανιτάρια

500γρ μανιτάρια πλευρώτους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
Ένα κλωναράκι φρέσκο Δεντρολίβανο

Για την Σώς 


4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μανιταρια μας με ενα βρεγμένο πανάκι (Προσοχή δεν τα πλένουμε με νερό για να μη ρουφήξουν και στο τέλος γινουν βραστά αντί για ψητά...)
Αλατοπιπερώνουμε , τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη σκόνη του σκόρδου καί απο τις δύο μεριές. 
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (με λαδόκολα ή λαδωμένο) και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαμούς για περίπου 20 λεπτά .Λίγο πρίν ψηθούν περίπου 5 λεπτά πρίν , τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τοποθετούμε το κλωνάρι του δεντρολίβανου απο επάνω ολόκληρο.
 Παράλληλα για την sauce σε ένα μπόλ τοποθετούμε τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου και τα χτυπάμε πολυ καλά με αναδευτήρα καφέ ή με μίξερ ( ή και με fouet) μέχρι να μαλακώσει καλά το μέλι(στην συγκεκριμένη συνταγη εχω χρησιμοποιήσει καστανόμελο το οποίο δέν έχει όση γλύκήτα εχουν τα αλλα μέλια όπως θυμαρίσιο η ανθόμελο κτλπ) και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο σιγα σιγα μεχρί να αρχίζει να πήζει η σώς .
Περιχύνουμε τα μανιτάρια μας με την σώς και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό.


Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Wensleydale με μύρτιλο & cranberry




















Ιστορικά , το Wensleydale είναι ένα φρέσκο μαλακό τυρί το οποίο επινοήθηκε και πρωτοπαρασκευάστηκε στο Wensleydale, Βόρειο Γιόρκσάιρ της Μ. Βρετανίας το 1150 άπο Κιστερκιανούς μοναχούς.Αυτοί οι μοναχοί συνέχιζαν να φτιάχνουν αυτο το τυρί το τέλος ,διάλυση των μοναστηριών τους το 1540.
Παραδοσιακά, για την παρασκευή του* χρησιμοποιούσαν πρόβειο γάλα αλλα με την πάροδο των χρόνων χρησιμοποιούσαν και αγελαδινό.Αυτή η τέχνη της παρασκευής του τυριού πέρασε από τους μοναχούς σε γυναίκες αγροτών οι οποίες παρήγαγαν μία "μπλέ" ποικιλία (blueberries) του Wensleydale στα αγρόσπιτα τους. Σήμερα το τυρί αυτο παράγεται κυρίως απο παστεριωμένο γάλα αγελάδας αλλά προστίθεται καί πρόβειο γιά εναλλαγή της γεύσης.

  • Χώρα προέλευσης - Βρετανία
  • Παρασκευάζεται  απο παστεριωμένο ή μή παστεριωμένο αγελαδινό ή πρόβειο γάλα
  • Περιοχή-Βόρειο Γιόρκσαιρ
  • Υφή-μαλακό
  • Φλούδα-φυσική
  • Χρώμα-απαλό κίτρινο
  • Γεύση-κρεμμώδη γλυκιά
*Ιδανικό για Χορτοφάγους









Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τιραμισού * Παραδοσιακή Ιταλική Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:

400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ

120 γραμμάρια ζάχαρης


4 αυγά


500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε


Κακάο για πασπάλισμα


1 πρέζα αλάτι


Καφές espresso






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

+ Ετοιμάζουμε 3- 4 φλιτζάνια μέτριου espresso .

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.

+ Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε και αναμείγνείουμε  με το μείγμα των κρόκων.

+ Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει  σφιχτή ή μαρέγκα και τα προσθέτουμε  στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.

+Βουτάμε τα μπισκότα στον espresso μέχρι να νωτίσουν χώρις να χαλάσει η φόρμα τους

+ Ραντίζουμε τα μπισκότα με τόν καφέ  και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση κρέμας.

+ Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το κακάο και συνεχίζουμε με τόν ιδιο τρόπο αλλά  τώρα τοποθετόντας τα σαβαγιάρ χιαστί.

+Στο τελείωμα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα


+Τέλος πασπαλίζουμε με το κακάο και το κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

 

*H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κουλουράκια Low Carb από Quaker , νιφάδες βρώμης kai μέλι




ΥΛΙΚΑ

500γρ. βρώμη 
1κ.σ. baking powder
250ml Μέλι (καστανόμελο)
100ml Κονιάκ
Muesli

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μέλι μέχρι να μαλακώσειγια περίπου 2' και προσθέτουμε και το κονιάκ.Τοποθετούμε τη βρώμη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε δυνατά ώστε να δημιουργηθεί ενα ενοιαίο μίγμα.
Σε ενα ταψί σε λαδόκολα με τη βοήθεια ενός τσερκιού η κουπάτ δημιουργούμε τα κουλουράκια στρογγυλά και λεπτά. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Γαρνίρουμε με καστανόμελο και muesli.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Roasted Potatos ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ με κρούστα




ΥΛΙΚΑ :
Πατάτες
Ελαιόλαδο (Αγουρέλαιο)
Σκόρδο
Δεντρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι
Χυμός Λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά , τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί
Τις πιέζουμε με μία σπάτουλα χωρίς να τις διαλύσουμε , αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και φρέσκο δεντρολίβανο.Ραντίζουμε με αγουρέλαιο και τίς ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά περίπου μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Μόλις ετοιμαστούν στίβουμε μισή κούπα φρεσκό λεμόνι ή χυμό λεμονιού.Γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδου.